Rustig aan - vervolg gastank - Spaanse sferen

Door: Debby en Bowe

Blijf op de hoogte en volg Debby

14 Januari 2026 | Spanje, Sax

Dat is even geleden.

Grotwoning

De bezichtiging van de grotwoning was erg gaaf. Wat een perceel en wat een grot. Het mooie van een grotwoning is dat de temperatuur continue is wat betekent niet kouder dan 22 en warmer dan 24 graden. Pascal de eigenaar van 74 jaar had dit zelf gemaakt. Op het perceel stonden palmbomen om eventueel te verkopen, olijfbomen en granaatappelbomen met een eigen ven om de planten water te geven. Erg gaaf om gezien te hebben!

Ja we doen rustig aan. Het weer is bijgetrokken en hebben een aantal campings gehad waar we een aantal nachten hebben gestaan.

We zijn al aardig gewend aan de Spaanse sferen zoals warm eten in de middag een 3 gangen menu voor 15,00.

Na camping beheerder Dave met de herders zijn we bij een Nederlands stel beland. Hun camper verblijf bevindt zich tussen de mandarijnen en de sinaasappelen. Dit is niet van hun maar van de tuinders. Hun hebben wel een tennisveld bij hun huis en het kampeerterrein. Dat schijnt hier ook normaal te zijn, tennisbanen in je tuin. Het grappige is als je bij Nederlanders komt zie je veel Nederlanders kamperen en als je bij Belgische campings sta zie je veel Belgen. Maargoed, eenmaal hier beland was het moment aangebroken, de gastank was leeg. Dus Bo de gastank aansluiten, was de slang te nauw voor het Spaanse opzetstuk. Dus Bo naar het dichtstbijzijnde dorp gefietst om het onderdeel te halen. Helaas had deze winkel niet wat hij nodig had. Inmiddels was het avond en kon Deb nog wel een lekkere koude salade op tafel zetten.

De volgende dag besloten we om verder te gaan om de onderdelen ergens te kopen. We zijn naar het plaatsje Fortuna gereden naar een campingwinkel. Door wat creatief te werk te gaan is Bo het gelukt om het gas aan te sluiten. Dus Yes we hebben weer gas. Inmiddels was Deb met de kinderen naar de bakker gelopen om wat lekkers te halen.

Toen zijn we naar een camping La Pedrera gereden om vervolgens 2 nachten te staan. 2 nachten omdat we naar een andere camping wilde maar die was vol. Ja in de winter is het met campers hier hoogseizoen. Deze camping was op een berg en wel rustig. We stonden naast een Nederlandse familie met Schoonouders, schoonzus en haar gezin vertelde ze. Ze waren opzoek naar een woning en waren al 2 jaar onderweg met elkaar. Ze gaf de kinderen thuisonderwijs omdat in Nederland het niet meer is zoals het geweest is vertelde ze. De precieze reden weet ik niet. De volgende dag wilde we naar een meer fietsen. Helaas lukte dit niet vanwege een hek wat op slot zat. Toen zijn we naar het centrum gereden waar een leuke speeltuin voor Mana was en wij op het terras konden zitten. Zo leuk om te zien hoe makkelijk Mana contact maakt met andere kinderen. Of ze elkaar nou verstaan of niet non verbaal kom je een heel eind. Eenmaal thuis alvast alles klaarmaken om de volgende dag te vertrekken.

Na een heerlijke stille nacht geslapen zijn we verder gereden naar camping Ronach waar we 3 nachten verbleven. Toen werden we welkom geheten door een vriendelijk Belgisch stel. Deze camping was in het plaatsje Cathral. Voor Spaanse begrippen is dit gebied erg vlak. We wilden weer eens een keer uiteten en besloten om naar het plaatsje te lopen. Dit was een wandeling van een half uur. Toen kwamen we bij een schattig plein met 3 restaurants en een kerk. Heerlijk op het terras gezeten en wat gedronken. Bij een Brits restaurant wilde we eten maar die was al door de maaltijden heen omdat ze het erg druk hadden in de middag. Toen toch weer terug gegaan waar we ook wat gedronken hadden, maar dat viel helaas erg tegen omdat het veel diepvries en frituur was. Toen weer een heerlijke wandeling terug naar de camping. Kindjes naar bed en wij aan de rummikub haha. Het is nog te koud om buiten te zitten. Vanaf 16:00 koelt het hier snel af. De volgende dag wilde we weer naar een meer wandelen. Niet gelukt maar we kwamen wel bij een ander mooi klein natuurgebied. Verder bij de camper gebleven en samen weer eens yoga gedaan buiten onder de luifel. Dat was zo fijn. Lekker wat yinhoudingen gedaan en de vertraging en ontspanning kunnen voelen. En omdat we veel fietsen houdingen gedaan voor de benen. Debby had nog een keer een gesprek met Karla de campingbeheerder en zij zei dat je bij restaurant Tijde heerlijk vers kon eten in de middag. Daar zijn we de volgende naar toe gegaan. En dit kostte dus 15,00 per persoon. Verder nog een Nederlands stel ontmoet die ook Nederland hebben verlaten en een huis zoeken in Spanje. Huis verkocht en met de camper naar Spanje zijn vertrokken. Maargoed, spullen weer ingepakt om de volgende dag rustig te vertrekken naar Sax.