Valencia - uitkijkpunt Garbi - Reisverslag uit Vilanova, Spanje van Debby Hooijmans - WaarBenJij.nu Valencia - uitkijkpunt Garbi - Reisverslag uit Vilanova, Spanje van Debby Hooijmans - WaarBenJij.nu

Valencia - uitkijkpunt Garbi

Door: Debby en Bowe

Blijf op de hoogte en volg Debby

06 Januari 2026 | Spanje, Vilanova

Voor alle lezers. Bowe en Debby schrijven samen. Soms schrijft Bo en soms schrijft Deb.

Op de route richting Valencia

Verder over het gas.

Dus gereden naar benzine stations, een gas bedrijf en een kleine stad nog geen gasfles gevonden. Repsol benzine stations ruilen tot nu toe alleen bestaande spaanse gasflessen om en leveren geen contracten om een gasfles aan te schaffen. Het gasbedrijf had wel een receptionist maar de man die de contracten maakt was er pas maandag weer( want het was vrijdag). Nog op 1 paard gegokt voor een winkel in een kleine stad, maar die was dicht vanwege de drie koningen. Dat in Spanje loopt tot 6 januari. Toen nog wat boodschappen gedaan bij een Aldi en opzoek naar een kampeerplek, want het was al laat. Er was een hoop vol maar toch wat gevonden. Meestal lukt dat ook wel. Gewoon heel simpel terrein met weinig of geen voorzieningen. Dit kostte 10,00. Toen we wakker werden en een stukje gingen lopen zagen we de sinaasappelbomen. Erg leuk om te zien en je ziet ze overal. Ook in steden of in tuinen. Debby wilde al naar en uitkijk punt maar we vroegen de man van de camping ook om een mooi wandelgebied. De man adviseerde Garbi in Serra, toevallig hetzelfde als waar Debby naar toe wilde.

Dus here we go! Op naar Serra de Garbí! Gaaf rijden door de bergen voordat we in het wandel berggebied waren. Gelukkig was het nog wat rustig waardoor we de camper goed konden parkeren. Toen een gave hike richting het hoogste puntje van de berg. Ook gaaf om Mana zo te zien klimmen. Ze vond het fantastisch. En wat was het uitzicht gaaf. Ook werd de berg vergezeld met een katten familie. Toen naar een ander punt gelopen. Hier had je uitzicht over de groene bergtoppen, verschillende steden en de kust. Toen terug gelopen naar de camper en opzoek gegaan naar een leuke lunchplek. Het handige met de camper is dat je overal kan lunchen als de koelkast maar gevuld is:). Daarna opzoek naar een nieuwe camping.

Eenmaal gearriveerd was er niemand om in te checken. Wij gebeld en we mochten onze camper gewoon installeren en zouden de volgende dag de betaling regelen. Op de camping stonden vooral wat verwaarloosde bungalows en plek voor ongeveer 10 campers. We wilde wat eten, het liefst bij de bar op de camping maar die was gesloten. En de man die daar rondliep zei dat de pizza man er niet altijd was. We zijn nog even naar het centrum gereden en naar het strand. Eenmaal thuis de restjes opgemaakt en een heerlijk maaltje op tafel gezet. Water gekookt voor de penne omdat we weinig gas hadden. Lekkere penne pasta gemaakt met een salade. Uiteindelijk de volgende ochtend nog eieren gebakken met het gas. Blijkt dat we uiteindelijk er toch nog aardig wat gas inzit.Want ook in de avond nog een maaltje kunnen maken:)

Valencia!

Voordat we onze reis begonnen was Valencia ongeveer de enige stad die op de lijst "te bezoeken steden" stond. Vandaag zou een regenachtige dag worden. Mana heeft samen met Debby nog wat geknutseld in de camper. Om in Valencia te komen konden we fietsen of met de bus, maar de bus duurde een stuk langer dan wanneer we zouden fietsen. Na wikken en wegen hebben we toch de bus gepakt die slechts €2 p.p. kostte waarbij het ons nog steeds niet echt duidelijk was of het uitmaakt hoeveel stops je blijft zitten. We hadden de fiets/wandelkar mee zodat de kids niet nat zouden worden. Gelukkig was het een grote bus waar er genoeg ruimte was.

Valencia is een mooie oude stad waar ondanks de grootte ook op zondag nog veel winkels dicht waren. Vooral eettentjes en toeristen winkeltjes dieAliExpress troep verkochten waren open.

Mana kon hier nog in een draaimolen en we hebben nog bij een Italiaan geluncht. Verder hebben we vooral wat rondgeslenterd ook musea waren veel dicht op zondag. Maar de stad is wel heel indrukwekkend met prachtige oude gebouwen en historie. Na een uur of 4 rondgelopen te hebben gingen we weer terug naar de campingEn hier ging onze wc kapot!! Opeens ging de hendel waar je de cassette open en dicht doet kapot, hij wilde niet meer open. Oh oh... snel de hele cassette legen op de camping en later naar een oplossing zoeken.

We besloten eerst weer door te rijden richting Xativa.

• 07 Januari 2026 - 11:11

Renneke:

Leuk om de verslagen lezen, jullie maken het heel beeldend en wat leuk voor Mana dat ze zo geniet met het wandelen en klimmen! Succes met de gastank en de plee, komt vast wel goed! Dikke knuffel[e-1f970]