Heerlijk - Reisverslag uit Vilanova, Spanje van Debby Hooijmans - WaarBenJij.nu Heerlijk - Reisverslag uit Vilanova, Spanje van Debby Hooijmans - WaarBenJij.nu

Heerlijk

Door: Debby

Blijf op de hoogte en volg Debby

01 Januari 2026 | Spanje, Vilanova

In Vilanova aangekomen. Hier verbleven we 3 nachten omdat Kaia niet lekker was. Kaia haar verkoudheid zette door naar een ook wat koorts. Dit heeft een dag en een nacht geduurd. Daarna nog wel wat verkouden. Tussendoor lekker de kleren gewassen en onszelf gebadderd. Toen de koorts van Kaia over was wilde we naar Barcelona gaan met een pendelbus. Maar slenteren door een grote drukke stad met 2 kinderen en een hond voelde niet echt verlichtend dus toch niet gegaan. Wel nog een dag gefietst naar het centrum. Sun bleef thuis en wij wilde wat boodschappen doen en het centrum zien. De straten waren versierd en Mana heeft nog even op een springkussen gespeeld. Ook nog leuke schoenen gescoord voor Bowe en Mana. Toen begon het te regenen. De meiden in de kar gedaan en Bowe en Debby helemaal nat geregend. Ook de accu was op van de fiets. Aangezien het in Spanje geen vlakke wegen zijn maar Bowe hele sterke benen heeft hahahaha, kwam het helemaal goed. Dit was de laatste regenbui en daarna alleen maar zon gehad.

We zijn meer naar het zuiden gereden naar een camping die vol zat. Ja zelfs in het laagseizoen. Toen naar camping tropicana gereden. We moesten nog omrijden daar het vele regen wat was gevallen daardoor de weg onder water was gelopen. Na 20 min omrijden waren we bij de camping aangekomen en besloten om 3 nachten te blijven. Zo kun je echt even installeren en de buurt verkennen. Deze camping zit aan de zee dus elke ochtend genieten van een prachtige zonsopkomst. Ook kun je leuk fietsen hier langs de kust. Echt prachtig. Voor het eerst Sun in de fietskar. Ze mag nog even wennen. En hier oud en nieuw gevierd. Grappig dat je dan pas beseft dat oliebollen en 3 weken lang vuurwerk om je oren krijgen echt Nederlands is. Althans, misschien is het in dit gebied extreem rustig en is het in Barcelona wel anders, maar goed. Er was 1 persoon die 2x iets afgestoken heeft. En dat was heerlijk, lekker rustig. Ook een Ara papagaai is hier op de camping. Super zielig zo een tropische grote vogel in een kooi te zien. Maar hij kan wel wat woorden zoals bye bye, Hola, que tal, danza. En vandaag 1-1 naar een speeltuin geweest. Heerlijke blauwe lucht, stokbroodje mee, genieten.

Het volgende doel is een gastank ergens scoren. Dat wil nog niet echt lukken omdat je hier bij de pomp alleen Spaanse tanken kan omruilen. Wij hebben nog een nederlandse en mogen dus nog eerst ergens eentje kopen voordat we kunnen ruilen. Allemaal reis struggles hahahaha, maarvkomt goed. Morgen trekken we weer verder naar het zuiden richting Valencia.

Maar heerlijk om zo in de flow te leven. Wassen, gebied ontdekken, boodschappen doen, gas tank regelen, eten maken, de dagelijkse dingen.

• 01 Januari 2026 - 23:57

Marian Hooijmans :

Hi Debby en Bowe...Dat is nog eens anders in de camper het nieuwe jaar in..en beginnen jullie al aardig jullie draai te vinden..hoop vanaf nu wat beter weer....en dat het gaat lukken met de gastank..Op naar Valentia ..Nog veel plezier..tot het volgende verslag[e-1f618]

• 02 Januari 2026 - 07:23

Career Width: