De heenreis - veel rijden - wildwaterbaan - Reisverslag uit Vilanova, Spanje van Debby Hooijmans - WaarBenJij.nu De heenreis - veel rijden - wildwaterbaan - Reisverslag uit Vilanova, Spanje van Debby Hooijmans - WaarBenJij.nu

De heenreis - veel rijden - wildwaterbaan

Door: Debby en Bowe

Blijf op de hoogte en volg Debby

27 December 2025 | Spanje, Vilanova

Inleiding

Morgen is er een week voorbij. We hebben veel gereden omdat we snel in Spanje wilde zijn. We gebruiken de app park4night voor slaapplekken en parkeerplekken.

Het camper leven is nog inkomen. Alles opgeruimd houden, alles de juiste plek geven, of iets wat handiger kan. Bowe doet vaak het een praktische en Debby meestal de kinderen en koken. Het lijkt wel een traditioneel huwelijk hahaha. Nee hoor, we doen het echt samen.

Het gaat allemaal nog niet echt vanzelf. Mana heeft 1 nacht koorts gehad. Kaia heeft 1 avond het bed ondergespuugd. Ook haar trappelzak onder gepoept. Het lijkt wel als je op vakantie gaat dat alles eruit komt. Herken je dat? Nu is Kaia een beetje verkouden en schoor. Hey, maar het hoort er helemaal bij en wennen aan het nieuwe leven in de camper. Onze oude huid afschudden. Wat heel leuk is is iedere keer op nieuwe plekken komen.

23-12

Vandaag wilde we even doorpakken qua afstand afleggen. Na een kort bezoek bij het bakkertje in Rocroi, vertrokken we rond 10:15 richting Dijon. 400 km verderop.

Kaia was het hier in eerste instantie niet helemaal mee eens. Ze viel uiteindelijk in slaap. We konden een lekker stuk rijden en stopten rond de lunch om weer even onze benen te strekken en zodat Kaia niet te lang zou zitten.

'smiddags ook nog een stuk doorgereden, maar zon 70 km voor Dijon vonden we een mini camping waar we wilde douche. De Franse burgemeester woonde er en kwam persoonlijk langs voor de betaling. Mana werd hier ziek. Kreeg een nacht goed koorts wat haar de volgende dag veel beter maakte. Het virus eruit gewerkt.

24 dec

Toen het donker was en het hard begon te sneeuwen (wat heel leuk was op kerstavond) hadden we besloten om te stoppen. En omdat naar een camping binnendoor teveel tijd kostte. We willen immers snel in Spanje zijn. We stonden wel naast een koel vrachtwagen maar we waren zo moe dat het ons niet deerde:).

25 1ste kerstdag eten scoren

We wilden eten kopen maar alles was dicht, echt alles. Toen hebben we geluncht bij een aire en konden een bowl vullen met eten waar we in de avond een maaltijd van gemaakt hebben. Dus we gaan lekker in de flow met wat wel kan. En Godzijdank wc papier gevonden. Is niet makkelijk te vinden bij de minisupermarken aan de tolwegen. Ook hebben we nog kerstballen gemaakt, de kerstboom kaars aangestoken en met Familie gebeld.

26 dec veel campings dicht

Het leek Debby leuk om langs Pineda de Mar te gaan. Daar heeft ze ooit stage gelopen in een hotel. Maar het hotel was in winterslaap. Wel leuk om er weer een keer geweest te zijn. Nog geluncht bij eco del Mar waar ze heerlijke pannenkoeken en bowls serveren. Ook Cortado koffie wat een Spaanse koffie is van 1 deel melk en 1 deel espresso. Toen verder richting Barcelona. Voor Barcelona wilde we een camping vinden, echter er was veel dicht. De camping waar we wilde staan was de ingang niet vrij omdat een trailer vast stond met 2 kapotte wielen. Daarna een camper sta plaats gevonden maar die was nokkie vol. Toen naar een andere camping gereden maar was dicht in december. Toen maar naar een parkeerplaats gereden vlakbij het centrum. Toen we eenmaal stonden een restaurant gebeld of ze open waren. Dat waren ze alleen je kon pas om 19:30 eten. Op ernaar toe in de regen met straten vol water. Het leken wel wildwaterbanen hahaha. Eenmaal daar, Kaia slaapt overal wel maar voor Mana werd het wel erg laat. Ook waren we de enige en waren ze Debbys Paella vergeten. Vervolgens garnalen besteld waar weinig garnaal van overbleef en niet fris eruit zag (smurrie koppen). Ach ja, op naar betere tijden.

27 dec Na regen komt zonneschijn

Een camping gevonden waar we kunnen wassen. Dat is wel nodig met alle spuug en poep hahaha. Het trekt een beetje open en hopelijk kunnen we morgen een kijkje nemen in Barcelona met de trein. Kijken wat dat ons gaat brengen.

• 28 December 2025 - 05:43

Renneke De Jong:

Wat een leuk reisverslag, na wat hobbels qua lichamelijk ongemak van de meisjes, door richting het zuiden[e-1f31e]! Goede reis verder en hopelijk geen ongemak meer voor de kids en vooral genieten[e-1f970]

• 05 Januari 2026 - 11:23

Piebe :

Leuk lezenswaardig reisverslag Debby. Jullie lijken het reisgevoel al aardig op te pakken. Niet te snel naar zuid Spanje afgezakt. De voetbalclubs die daar een trainingskamp hadden zijn na 5 regen regen weer terug. Geniet van elkaar devomgevingb en het weer en liefs van ons.